Dorotea Mekaniska AB  utvecklar, tillverkar och säljer redskap och Truxor amfibiska maskiner för arbeten i sjö, våtmark och känsliga områden i gränslandet mellan land och vatten. Vi erbjuder unika lösningar för effektivt arbete med vassklippning, uppsamling, oljesanering, muddring, grävning och andra arbeten i känslig terräng.

Sedan 1990 har vi  tillverkat, produktutvecklat, levererat och låtit innovativa tankar ta form.  Idag har vi ett av världens bredaste  sortiment av maskiner och redskap för sjö och naturvård. Allt från den lilla båtmonterade vassklipparen till proffsmaskinen för vassklippning, muddring, oljesanering, grävning och pålning.

Företaget har 36 anställda med kontor, produktion och lager i Dorotea och nätverket av återförsäljare finns i 45 länder. Vår styrka är att alltid ligga i framkant med nya innovationer och utvecklade produkter.

Dorotea Mekaniska AB ägs av Lagercrantz Group som är en ledande leverantör av värdeskapande teknik med marknadsledande positioner i expansiva nischer.